Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze
Ingrediƫnten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
- 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje tijm
- 1 klontje hoeveboter
- 100 ml droge witte wijn
- 1 rode paprika (grof versneden)
- 2 teentjes knoflook (fijn versnipperd)
- 2 grote tomaten (grof versneden)
- 1 mespunt cayennepeper
- 50 g chorizo (grof versneden)
Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze
Ingrediƫnten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
- 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje tijm
- 1 klontje hoeveboter
- 100 ml droge witte wijn
- 1 rode paprika (grof versneden)
- 2 teentjes knoflook (fijn versnipperd)
- 2 grote tomaten (grof versneden)
- 1 mespunt cayennepeper
- 50 g chorizo (grof versneden)
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
-
Vul de mosselpot onderaan met de selder, ui, boter, tijm en laurier.
-
Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, paprika, knoflook, tomaten, cayennepeper en chorizo toe. Zet de pot op een heet vuur.
-
Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen. Check na 2 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.