Zeeuwse mosselen met romige prei-saus door Eefsfood
Ingrediënten (2 personen):- 1 kilo Zeeuwse mosselen
- 1 prei, schoongemaakt in ringetjes
- 100 gram crème fraîche
- 1 middelgrote ui, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el bloem
- peper
- sap van een halve citroen
- scheutje olie
- klontje boter
- frietjes of aardappelpuree
Zeeuwse mosselen met romige prei-saus door Eefsfood
Ingrediënten (2 personen):- 1 kilo Zeeuwse mosselen
- 1 prei, schoongemaakt in ringetjes
- 100 gram crème fraîche
- 1 middelgrote ui, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el bloem
- peper
- sap van een halve citroen
- scheutje olie
- klontje boter
- frietjes of aardappelpuree
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Snijd de prei, ui en knoflook. In tussentijd laat je beide pannen, dus de hapjes- en koekenpan, verwarmen op laag vuur.
- Doe een scheutje olie in de koekenpan en smoor hierin de prei en ui voor een paar minuten.
- Giet een klein scheutje water in de hapjespan, ik gebruikte zo’n 50 ml. Doe de mosselen in de pan met een deksel erop, schep af en toe om.
- Voeg dan de knoflook toe aan de prei in de koekenpan. Gevolgd door een klont roomboter en een eetlepel bloem. Roer dit goed door, zodat de bloem gaar wordt. Dit heeft zo’n 3 minuten nodig!
- Voeg dan het sap van een halve citroen toe, gevolgd door de crème fraîche en ongeveer 10 el kookvocht uit de mosselpan. Roer dit goed tot een dikke saus.
- Wanneer de mosselen allemaal open staan, giet je deze af. Schep dan de romige prei-saus door de mosselen. Schep op een bord en serveer samen met friet of aardappelpuree. Wil je gemak? Dan zou ik voor friet gaan! Deze hebben in de airfryer/oven ongeveer net zo lang nodig als het maken van dit hele gerecht. Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Eefsfood. Lees de blog bij dit recept over duurzaamheid van mosselen hier.