Zeeuwse mosselen in gele curry van Eefsfood
Ingrediënten (2 personen):- 2 kilo verse Zeeuwse mosselen
- 250 ml kokosmelk
- 50 gram gele curry pasta
- 150 gram maïs (uit blik)
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 middelgrote ui, in halve ringen
- 1 limoen, het sap ervan
- 2 takjes verse peterselie, grof gehakt
- 1 el vissaus
- 1/2 rode peper, in ringetjes
- 1 klont roomboter
- 150 gram (basmati)rijst
Zeeuwse mosselen in gele curry van Eefsfood
Ingrediënten (2 personen):- 2 kilo verse Zeeuwse mosselen
- 250 ml kokosmelk
- 50 gram gele curry pasta
- 150 gram maïs (uit blik)
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 middelgrote ui, in halve ringen
- 1 limoen, het sap ervan
- 2 takjes verse peterselie, grof gehakt
- 1 el vissaus
- 1/2 rode peper, in ringetjes
- 1 klont roomboter
- 150 gram (basmati)rijst
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Giet de maïs af, snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.
- Verwarm de hapjespan voor op laag vuur. Doe een klont boter in de pan. Fruit de uienringen aan en voeg dan de currypasta toe, bak dit eventjes mee.
- Voeg de maïs en paprika toe. Bak dit ook nog een minuutje mee voor je de kokosmelk en de vissaus erbij doet. Zet het vuur even (ongeveer 3 minuten) hoog, zodat er een deel vocht snel verdampt en de curry kookbelletjes net even iets dikker worden.
- Voeg dan de mosselen toe en doe de deksel op de pan. Na 2 minuten schep je de boel om of schud je de pan goed met de deksel erop. Herhaal dit nog twee keer. Zorg dat alle mosselschelpen open staan. Dan zijn ze klaar! Dit duurde bij mij zo’n 8 minuten.
- Serveer de mosselcurry in een mooie schaal en maak af met wat peper ringetjes, grof gehakte peterselie en limoensap. Je kunt dit gerecht heel lekker met rijst serveren, maar met vers stokbrood is het ook heerlijk. Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Eefsfood. Lees de blog bij het recept hier.