Zeeuwse mossel met groene appel, gerookt spek en lavas
Ingrediƫnten (2 personen):- 2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
- 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje tijm
- 1 klontje hoeveboter
- 100 ml droge witte wijn
- Een halve appel (in fijne julienne versneden)
- 3 plakjes gerookt spek (fijn versneden)
- Paar takjes lavas
- Loof van 1/2 witte selder
- Zeste van 1/2 citroen
Zeeuwse mossel met groene appel, gerookt spek en lavas
Ingrediƫnten (2 personen):- 2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
- 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje tijm
- 1 klontje hoeveboter
- 100 ml droge witte wijn
- Een halve appel (in fijne julienne versneden)
- 3 plakjes gerookt spek (fijn versneden)
- Paar takjes lavas
- Loof van 1/2 witte selder
- Zeste van 1/2 citroen
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Fruit de spekblokjes even aan in een pan met wat olie.
- Vul de mosselpot onderaan met de selder, ui, boter, tijm, laurier en de spekblokjes.
- Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn en enkele takjes lavas toe. Zet de pot op een heet vuur.
- Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen.
- Check na 2 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
- Werk af met de fijngesneden appel, fijngesneden lavas en de zeste van citroen.