Zeeuwse hangcultuurmosselen met chorizo door Sven Ornelis
Ingrediënten (6 personen):- 1,5 kilo Zeeuwse hangcultuurmosselen
- 400 gram kerstomaatjes (verschillende kleuren)
- 2 teentjes knoflook
- handje bladpeterselie
- handje dragon
- 50 gram chorizo de bellota
- handje lamsoor
- handje zeekraal
- Olijfolie
- 10 cl Noilly prat
- halve Citroen
- 100 gram oude brokkelkaas
- 50 ml dragonazijn
- handje groene kruiden: basilicum, tijm & rozemarijn
Zeeuwse hangcultuurmosselen met chorizo door Sven Ornelis
Ingrediënten (6 personen):- 1,5 kilo Zeeuwse hangcultuurmosselen
- 400 gram kerstomaatjes (verschillende kleuren)
- 2 teentjes knoflook
- handje bladpeterselie
- handje dragon
- 50 gram chorizo de bellota
- handje lamsoor
- handje zeekraal
- Olijfolie
- 10 cl Noilly prat
- halve Citroen
- 100 gram oude brokkelkaas
- 50 ml dragonazijn
- handje groene kruiden: basilicum, tijm & rozemarijn
Stap voor stap voorbereiden:
- Maak een pistou van tomaat door de cherrytomaatjes te verdelen in 4 en doe dit in een pot of ijzeren mengkom
- Snij knoflook fijn in plakjes
- Snij een fijne brunoise van chorizo
- Voeg dit alles toe aan de tomaten
- Breng op smaak met Fleur de Sel, grove peper, dragonazijn en citroensap
- Breng de olijfolie met de groene kruiden naar een kookpunt van 115 graden
- En giet deze over de pistou van tomaat, look en chorizo
- Laat trekken en afkoelen
- Verhit een wokpan en voeg de mosselen toe
- Blus meteen af met Noilly prat, citroensap, beetje peper
- Voeg een stevige pollepel pistou toe aan de massa en wok kort tot de mosselen beginnen te openen
- Wanneer de mosselen zo goed als open zijn voeg je de lamsoor en zeekraal toe
- Verhit nog kort tot de mosseltjes gaar zijn. Dit vraagt een zeer korte gaartijd
- Voeg de grof gehakte bladpeterselie en dragon toe
- Schik op het bord. En werk af met de zeste van citroen en een klein handje, fijne oude brokkelkaas