Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Voorgegaarde mosselen in Italiaanse tomatensaus door Nick Toet

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 300 gram voorgegaarde mosselen in schelp
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook, dunne plakken
  • 1 takje tijm
  • 1 takje oregano
  • 1 laurierblad
  • 1 tl Korean pepperflakes
  • 200 gram gepelde tomaten uit blik
  • 200 ml witte wijn
  • 1 el peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Voorgegaarde mosselen in Italiaanse tomatensaus door Nick Toet

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 300 gram voorgegaarde mosselen in schelp
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook, dunne plakken
  • 1 takje tijm
  • 1 takje oregano
  • 1 laurierblad
  • 1 tl Korean pepperflakes
  • 200 gram gepelde tomaten uit blik
  • 200 ml witte wijn
  • 1 el peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

1) Snipper je ui, snij je rode peper en knoflook in dunne plakjes. Gooi een bakpan op met 2 el olijfolie erin en laat heet worden.

2) Gooi alles in de pan en bak alles 3 minuutjes op laag vuur.

3) Gooi je tijm, oregano, laurier, korean pepperflakes en gepelde tomaten toe en laat 5 minuutjes inkoken. Breng op smaak met wat zout en doe je witte wijn erbij, laat nog 3 a 5 minuutjes inkoken.

4) Gooi je voorgegaarde mosselen samen met je gehakte peterselie erbij en verwarm nog even door.

5) Gooi alles op een bord en eten maar.