Vlaamse mosselpan
Ingrediënten (4 personen):- olie om te frituren
- 4 kilo mosselen
- 50 gram roomboter
- 1 ui, in ringen
- 1 wortel, in plakjes
- 2 preien, in ringen
- 1 bosje bladselderij, in reepjes
- 1 flesje Vlaams witbier (bijv. Hoegaarden, 330 ml)
- peper
- 1 kg Vlaamse frieten (diepvries)
Vlaamse mosselpan
Ingrediënten (4 personen):- olie om te frituren
- 4 kilo mosselen
- 50 gram roomboter
- 1 ui, in ringen
- 1 wortel, in plakjes
- 2 preien, in ringen
- 1 bosje bladselderij, in reepjes
- 1 flesje Vlaams witbier (bijv. Hoegaarden, 330 ml)
- peper
- 1 kg Vlaamse frieten (diepvries)
Stap voor stap voorbereiden:
-
Verhit de olie om te frituren.
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
-
Smelt in een ruime hoge pan de boter.
-
Bak ui, wortel en prei 2 min. Schep de bladselderij erdoor.
-
Schenk het bier in de pan.
-
Leg de mosselen op de groenten en bestrooi ze royaal met peper. Breng ze in gesloten pan aan de kook en stoom ze 6-8 minuten of tot alle schelpen openstaan.
-
Bak de frieten in 4-5 min. goudbruin en krokant.
-
Serveer de mosselen in het kookvocht met de frieten.
Tips Lekker met klassieke mosterdsaus! Neem ook eens blond of donker trappistenbier om de mosselen in te koken!