Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Uit de keuken van 8 – Mosselen van de BBQ

Ingrediƫnten (4 personen):
  • 1kg mosselen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 20g zoute boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 citroen in partjes
  • mosselen, uitdekeukenvan8
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • mosselen, uitdekeukenvan8, mosselen, uitdekeukenvan8
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Uit de keuken van 8 – Mosselen van de BBQ

Ingrediƫnten (4 personen):
  • 1kg mosselen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 20g zoute boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 citroen in partjes

Ontdek het heerlijke mosselrecept door uit de keuken van 8. Dit gerecht, samengesteld door culinaire experts, is een ware traktatie voor mosselliefhebbers.Perfect voor een gezellig diner, dit recept brengt de pure smaak van verse mosselen naar je tafel. Of je nu een ervaren kok bent of gewoon houdt van lekker eten, dit mosselrecept is een must-try!

  1. Spoel de verse Zeeuwse mosselen af onder de kraan, verwijder kapotte schelpen
  2. Scheur vellen aluminiumfolie op maat (zo’n 30 cm)
  3. Verwarm de barbecue (180 graden)
  4. Maak pakketjes met zo’n 10 mosselen, takje rozemarijn, takje tijm, schijfje knoflook, partje citroen en klontje gezouten boter, doe er ruim peper over
  5. Vouw pakketjes goed dicht
  6. Leg pakketjes op barbecue, na ongeveer 8 minuten zijn de mosselen klaar, ze moeten dan openstaan
  7. Let op: er komt hete stoom uit pakketjes