Thaise mosselpan met rode peper en koriander
Ingrediƫnten (4 personen):- 300 gr pandanrijst
- 4 kg mosselen
- 3 el olie
- 2 uien, grof gesnipperd
- 2 el Thaise rode currypasta (pot)
- 1 rode peper gesneden
- 1 struik paksoi, in repen
- 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
- 1 bosje koriander, grof gesneden
- 1 limoen, in partjes
Thaise mosselpan met rode peper en koriander
Ingrediƫnten (4 personen):- 300 gr pandanrijst
- 4 kg mosselen
- 3 el olie
- 2 uien, grof gesnipperd
- 2 el Thaise rode currypasta (pot)
- 1 rode peper gesneden
- 1 struik paksoi, in repen
- 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
- 1 bosje koriander, grof gesneden
- 1 limoen, in partjes
Stap voor stap voorbereiden:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Verhit in een ruime hoge pan de olie. Fruit de ui. Schep er currypasta, rode peper en de paksoi door. Schenk er de kokosmelk over. Leg de mosselen op de groenten.
- Leg de mosselen op de paksoi en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
- Serveer de mosselen, bestrooid met de koriander, in het kookvocht. Geef de geurige rijst in kommetjes en partjes limoen apart erbij.
Variatietip Voeg verse gember en citroengras toe voor nog meer Thaise smaak.