Stevige vissoep met brood
Ingrediënten (4 personen):- 500 g mosselen
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
- 150 ml rode wijn
- 250 ml visbouillon (van tablet)
- 500 g witvisfilet (bijv. schelvis of meerval), in stukken
- 3 takjes rozemarijn
- extra vierge olijfolie
- 1 ongesneden knapperig brood (± 400 g)
Stevige vissoep met brood
Ingrediënten (4 personen):- 500 g mosselen
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
- 150 ml rode wijn
- 250 ml visbouillon (van tablet)
- 500 g witvisfilet (bijv. schelvis of meerval), in stukken
- 3 takjes rozemarijn
- extra vierge olijfolie
- 1 ongesneden knapperig brood (± 400 g)
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Verhit in een (soep)pan de olie. Fruit de ui met de knoflook en peper 1 min.
- Schenk de wijn en bouillon in de pan en verwarm 1 min. Voeg de tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel stuk. Kook 5 min. zachtjes.
- Verdeel de vis en mosselen over de tomatensaus. Leg de takjes rozemarijn ertussen en bestrooi royaal met peper.
- Kook de soep met het deksel op de pan 8 min. of tot alle schelpen openstaan.
- Verdeel de soep over 4 kommen! Sprenkel er wat extra vierge olijfolie over en serveer met het brood.Tip Vervang de helft van de vis door grote, rauwe garnalen (vers of ontdooid uit diepvries)