Spaghetti met mosselen
Ingrediënten (2 personen):- 150-200 g spaghetti
- 1 grote teen knoflook
- 1 kleine rode peper
- 1 rode ui
- ½ bosje platte peterselie
- 500 g cherrytomaatjes
- 1 kg verse Zeeuwse mosselen
- 4 eetlepels olijfolie extra vièrge
- 100 ml droge witte wijn
- 1 biologische citroen, schoongeboend
- versgemalen zwarte peper
Spaghetti met mosselen
Ingrediënten (2 personen):- 150-200 g spaghetti
- 1 grote teen knoflook
- 1 kleine rode peper
- 1 rode ui
- ½ bosje platte peterselie
- 500 g cherrytomaatjes
- 1 kg verse Zeeuwse mosselen
- 4 eetlepels olijfolie extra vièrge
- 100 ml droge witte wijn
- 1 biologische citroen, schoongeboend
- versgemalen zwarte peper
Stap voor stap voorbereiden:
Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Pel de teen knoflook en hak de teen heel fijn. Snijd de rode peper in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.Pel en snipper de rode ui. Snijd de tomaatjes in vieren.
Spoel zo nodig in een vergiet de mosselen onder stromend water schoon en laat ze goed uitlekken. Verwijder eventuele kapotte exemplaren of mosselen die open staan en na een tik niet sluiten. Laat de beetgare spaghetti in een vergiet uitlekken.
Verwarm 2-3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de knoflook, fijngehakte rode peper en ui erdoor. Smoor zachtjes 2 minuten.
Schep de tomaatjes erdoor en smoor ze 2-3 minuten mee. Schep de mosselen in de schelp erdoor. Sprenkel de wijn en de helft van de peterselie erover en maal er zwarte peper over en zet een deksel op de pan. Smoor de mosselen afgedekt in 5-7 minuten tot alle schelpen openstaan. Schep de spaghetti door dit mosselgerecht en laat het geheel nog even zachtjes smoren. Strooi de rest van de peterselie erover en rasp de schil van de citroen erboven. Sprenkel er vlak voor het serveren nog royaal olijfolie over.
Eet smakelijk!