Spaghetti met mosselen in een pittige tomatensaus door Food from ClaudNine
Ingrediënten (2 personen):- 150 gram spaghetti
- 1 el zonnebloemolie
- ½ witte ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el gedroogde peterselie
- ½ tl chilivlokken
- 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
- Peper en zout
- 500 gram mosselen, schoongemaakt
- Handje verse peterselie, fijngehakt
- Optioneel: extra chilivlokken
Spaghetti met mosselen in een pittige tomatensaus door Food from ClaudNine
Ingrediënten (2 personen):- 150 gram spaghetti
- 1 el zonnebloemolie
- ½ witte ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el gedroogde peterselie
- ½ tl chilivlokken
- 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
- Peper en zout
- 500 gram mosselen, schoongemaakt
- Handje verse peterselie, fijngehakt
- Optioneel: extra chilivlokken
Stap voor stap voorbereiden:
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan totdat de ui transparant is. Voeg de paprikapoeder, gedroogde peterselie en de chilivlokken toe en roer door. Voeg dan direct de tomatenblokjes toe en laat 20 minuten pruttelen op halfhoog vuur. Je wil de saus helemaal inkoken.
- Breng intussen een pan met gezouten water, ongeveer net zo zout als de zee, aan de kook. Kook de spaghetti, zoals op de verpakking vermeld, al dente.
- Controleer ondertussen de mosselen. Verwijder de eventueel kapotte exemplaren of die open staan en na een tik niet sluiten.
- Voeg de mosselen toe aan de saus en leg een deksel op de pan. Stoom de mosselen gaar in ongeveer 3 à 5 minuten. De mosselen voegen weer extra vocht aan de saus toe, vandaar dat we deze in eerste instantie zoveel mogelijk willen inkoken.
- Voeg de spaghetti toe aan de pan en meng een minuut goed door zodat de saus goed kan intrekken.
- Verdeel over twee borden en garneer met verse peterselie en optioneel nog wat chilivlokken.
Dit recept is gemaakt door Food from ClaudNine.