Spaanse mosselen met patatas bravas en aioli door Keukenmeid
Ingrediënten (2 personen):- 1,5 kilo Zeeuwse mosselen
- 1 glas witte wijn – Spaanse, natuurlijk
- 1 grote witte ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 blik cherrytomaten
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl chilivlokken
- 400 gram aardappelen
- 1 citroen
- Zeezout
- Aioli
- Verse peterselie
- Olijfolie
Spaanse mosselen met patatas bravas en aioli door Keukenmeid
Ingrediënten (2 personen):- 1,5 kilo Zeeuwse mosselen
- 1 glas witte wijn – Spaanse, natuurlijk
- 1 grote witte ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 blik cherrytomaten
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl chilivlokken
- 400 gram aardappelen
- 1 citroen
- Zeezout
- Aioli
- Verse peterselie
- Olijfolie
Stap voor stap voorbereiden:
- Begin met de patatas bravas. Kook de aardappelen ongeveer 5 minuten. Giet ze daarna af en laat even afkoelen. Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 220 graden. Snijd de gekookte aardappelen, met schil, in grove stukken. Verzamel in een ovenschaal.
- Hussel door elkaar met een flinke scheut olijfolie, (gerookt) zeezout, de chilivlokken en één theelepel gerookte paprikapoeder. Zet dit in de oven. Minimaal 15-20 minuten, maar een minuut of 30-40 is nog lekkerder. Schep halverwege even om.
- Zet daarna een grote pan met deksel op het vuur. Verwarm er weer een grote scheut olijfolie in. Snipper het uitje, pers de knoflook en fruit dit aan in de olie. Bak ook de tweede theelepel gerookte paprikapoeder even mee.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree en cherrytomaten uit blik toe. Plet die een beetje met je spatel. Giet tot slot de witte wijn erbij. Laat dit in ongeveer 3 minuten goed heet worden.
- Ondertussen ga je aan de slag met de mosselen. De Zeeuwse mosselen in de supermarkt zijn al helemaal goed gecheckt en schoongemaakt dus dat is zo gedaan. Spoel ze alleen nog even af en verwijder eventuele kapotte schelpen.
- Gooi de mosselen daarna direct bij de tomatensaus in de pan. Schep om zodat alle mosselen bedekt zijn met hete saus. Dek de pan af en laat dit 7 minuten garen en stomen op middelhoog vuur. Schep halverwege om. De mosselen zijn nu allemaal opengeklapt en dat is helemaal hoe het hoort :thumbs: Zet het vuur weer uit.
- Verdeel wat verse peterselie over de pan mosselen en breng op smaak met het sap van een halve citroen. Hussel nogmaals door.
- Verdeel de mosselen met het kookvocht over twee grote schalen. Verdeel ook de patatas bravas. Serveer met een partje citroen, een grote lik aioli en een glas van die Spaanse wijn. Oh, en hou er een servetje en lege schaal voor de schelpjes bij 😉
Dit recept is gemaakt door Keukenmeid.