Roerbak met noedels en mosselen
Ingrediënten (2 personen):- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember of 1 tl gemberpoeder
- ca. 125 gram peultjes
- ½ gele en ½ rode paprika
- ½ komkommer
- 1 limoen
- 1 kilo mosselen
- 2 el bakolie
- 3 à 4 el lichte sojasaus
- 150 gram roerbaknoedels
Roerbak met noedels en mosselen
Ingrediënten (2 personen):- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember of 1 tl gemberpoeder
- ca. 125 gram peultjes
- ½ gele en ½ rode paprika
- ½ komkommer
- 1 limoen
- 1 kilo mosselen
- 2 el bakolie
- 3 à 4 el lichte sojasaus
- 150 gram roerbaknoedels
Stap voor stap voorbereiden:
- Snijd de lente-uitjes in stukjes van 1 cm.
- Hak de knoflook en gember fijn.
- Maak de peultjes schoon, snijd de paprika in repen en de komkommer in plakjes.
- Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Breng water aan de kook om de noedels te koken.
- Roerbak in een koekenpan de helft van de knoflook en gember in 1 el olie glazig.
- Voeg de paprika en peulen toe en roerbak ze kort zodat ze knapperig blijven.
- Voeg als laatste de komkommer en de sojasaus toe.
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Fruit intussen de lente-uitjes met de rest van de knoflook en gember glazig in 1 el olie in een grote wok.
- Voeg de mosselen, het sap van de limoen en een half glas water toe.
- Dek de mosselen af, breng aan de kook en schud ze om tot ze opengaan.
- Schep de groenten door de mosselen.
- Serveer de noedels apart of schep ze erdoor.