Zeeuwse mosselpan met spek
Ingrediƫnten (4 personen):- 4 kg mosselen
- 50 g roomboter
- 100 g ontbijtspek, in repen
- 1 ui, in ringen
- 1 prei, in ringen
- 1 wortel, in plakjes
- 1/2 knolselderij, in blokjes
- 1 bosje bladselderij
- 200 ml (Zeeuwse) witte wijn
- 1 stokbrood
Zeeuwse mosselpan met spek
Ingrediƫnten (4 personen):- 4 kg mosselen
- 50 g roomboter
- 100 g ontbijtspek, in repen
- 1 ui, in ringen
- 1 prei, in ringen
- 1 wortel, in plakjes
- 1/2 knolselderij, in blokjes
- 1 bosje bladselderij
- 200 ml (Zeeuwse) witte wijn
- 1 stokbrood
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten..
- Smelt in een ruime hoge pan de boter. Bak de spekrepen uit. Voeg de groenten en de bladselderij toe en bak 2 min. mee.
- Schenk de wijn in de pan. Leg de mosselen op de groenten en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
- Serveer de mosselen in het kookvocht met het stokbrood. Lekker met mosselsaus (zie tip).
Tip Roer voor de klassieke mosselsaus 1 el fijne mosterd door 4-5 el mayonaise. Verdun de saus desgewenst met 1-2 el witte wijn.