Noedelsoep met Zeeuwse mosselen
Ingrediënten (2 personen):- 1 kilo Zeeuwse mosselen
- 1 Ui
- Knoflook
- Rode chilipeper
- Kokosmelk 250 ml
- Noedels
- Bosui
- Taugé
- Sojasaus
- Limoen
- Koriander
- Shiitake champignons
- Gele curry pasta
Noedelsoep met Zeeuwse mosselen
Ingrediënten (2 personen):- 1 kilo Zeeuwse mosselen
- 1 Ui
- Knoflook
- Rode chilipeper
- Kokosmelk 250 ml
- Noedels
- Bosui
- Taugé
- Sojasaus
- Limoen
- Koriander
- Shiitake champignons
- Gele curry pasta
Stap voor stap voorbereiden:
- Verhit (kokos)olie in een soep/mosselpan. Voeg de ui, knoflook, shiitakechampignons en chilipeper toe en bak deze gedurende 1 minuut.
- Voeg de gele currypasta toe aan de pan en bak kort mee, zodat de smaken goed vrijkomen.
- Schenk de bouillon en kokosmelk in de pan. Voeg de mosselen toe, roer alles goed door en dek de pan af. Laat de mosselen in ongeveer 10 minuten gaar koken.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. (Tip, kant-en-klare noedles zijn hiervoor zeer geschikt)
- Voeg de taugé en bosui toe aan de pan en laat deze kort meekoken. Doe vervolgens de gekookte noedels erbij en meng alles goed door.
- Breng de soep op smaak met sojasaus, koriander en limoensap. Serveer de soep in kommen en geniet ervan! 🧡