Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Noedelsoep met Zeeuwse mosselen

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kilo Zeeuwse mosselen
  • 1 Ui
  • Knoflook
  • Rode chilipeper
  • Kokosmelk 250 ml
  • Noedels
  • Bosui
  • Taugé
  • Sojasaus
  • Limoen
  • Koriander
  • Shiitake champignons
  • Gele curry pasta
  • Hoofdgerecht, Lunch, noedlesoep
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Lunch, noedlesoep, Hoofdgerecht, Lunch, noedlesoep
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Noedelsoep met Zeeuwse mosselen

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kilo Zeeuwse mosselen
  • 1 Ui
  • Knoflook
  • Rode chilipeper
  • Kokosmelk 250 ml
  • Noedels
  • Bosui
  • Taugé
  • Sojasaus
  • Limoen
  • Koriander
  • Shiitake champignons
  • Gele curry pasta
  • Verhit (kokos)olie in een soep/mosselpan. Voeg de ui, knoflook, shiitakechampignons en chilipeper toe en bak deze gedurende 1 minuut.
  • Voeg de gele currypasta toe aan de pan en bak kort mee, zodat de smaken goed vrijkomen.
  • Schenk de bouillon en kokosmelk in de pan. Voeg de mosselen toe, roer alles goed door en dek de pan af. Laat de mosselen in ongeveer 10 minuten gaar koken.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. (Tip, kant-en-klare noedles zijn hiervoor zeer geschikt)
  • Voeg de taugé en bosui toe aan de pan en laat deze kort meekoken. Doe vervolgens de gekookte noedels erbij en meng alles goed door.
  • Breng de soep op smaak met sojasaus, koriander en limoensap. Serveer de soep in kommen en geniet ervan! 🧡