Mosselpizza met rucola
Ingrediënten (4 personen):- ½ prei, in ringen
- 60 ml witte wijn
- 500 g mosselen
- 1 pizzakit (pizzadeeg met tomatensaus, 470 g, koelvers)
- ½ gele paprika, zonder zaadlijsten in ringen
- 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes
- 2 tl oregano
- 40 g rucola
- extra vierge olijfolie
Mosselpizza met rucola
Ingrediënten (4 personen):- ½ prei, in ringen
- 60 ml witte wijn
- 500 g mosselen
- 1 pizzakit (pizzadeeg met tomatensaus, 470 g, koelvers)
- ½ gele paprika, zonder zaadlijsten in ringen
- 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes
- 2 tl oregano
- 40 g rucola
- extra vierge olijfolie
Stap voor stap voorbereiden:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Verdeel de prei over de bodem van een pan.
- Schenk de wijn erbij. Leg de mosselen op de prei. Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook ze 6-8 min., of tot alle schelpen openstaan.
- Giet ze af, neem ze uit de schelp en zet apart.
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het deeg af. Bestrijk het met de tomatensaus (pizzakit). Beleg het deeg met de paprika en mozzarella.
- Bestrooi het met de oregano en peper naar smaak. Bak de pizza ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal de pizza eruit, leg de mosselen erover en bak in 5-7 min. goudbruin en gaar. Neem de pizza uit de oven.
- Bestrooi de mosselpizza met de rucola en schenk er een straaltje olijfolie over.
- Snijd de pizza in kleine stukjes en serveer de pizza als antipasta.