Mosselgratin met tijm
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg mosselen
- 1 prei, in ringen
- 150 ml witte wijn
- 1 grote beker crème fraîche (200 g)
- 3 el geraspte parmezaanse kaas
- rasp van 1 citroen
- 1 el tijmblaadjes
- 1 pak grof zeezout (500 g)
- bakplaat
Mosselgratin met tijm
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg mosselen
- 1 prei, in ringen
- 150 ml witte wijn
- 1 grote beker crème fraîche (200 g)
- 3 el geraspte parmezaanse kaas
- rasp van 1 citroen
- 1 el tijmblaadjes
- 1 pak grof zeezout (500 g)
- bakplaat
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
-
Doe de prei met de wijn in een hoge pan. Leg er de mosselen op. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen met deksel 6-8 min., of tot alle schelpen open staan.
-
Verwarm intussen de oven voor tot 220 ºC. Roer de crème fraîche los. Meng er de kaas, de citroenrasp, de tijm en zout en peper naar smaak door.
-
Schep de mosselen uit de pan. Verwijder 1 schelphelft en maak de mosselen los van de schelp. Leg ze terug in de schelp.
-
Strooi een laag zeezout op de bakplaat. Leg de schelpen in het zout. Schep op elke mossel een lepeltje room. Gratineer de mosselen 10-12 min. in de voorverwarmde oven. Serveer ze warm.
- Bereiding: 20 minuten. Oven: 10-12 minuten.
Tip Vervang voor een extra romige smaak de crème fraîche door mascarpone.