Mosselen met The Messy Chef – op Griekse wijze met Ouzo en Feta
Ingrediënten (2 personen):- 1.5 kg mosselen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- Paar takjes verse oregano
- 1 tl gedroogde oregano
- 50 ml Ouzo
- Olijfolie
- ½ citroen
- 1 zoete paprika
- 500 gram kerstomaatjes
- 75 g feta
- Optioneel: Turks brood
Mosselen met The Messy Chef – op Griekse wijze met Ouzo en Feta
Ingrediënten (2 personen):- 1.5 kg mosselen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- Paar takjes verse oregano
- 1 tl gedroogde oregano
- 50 ml Ouzo
- Olijfolie
- ½ citroen
- 1 zoete paprika
- 500 gram kerstomaatjes
- 75 g feta
- Optioneel: Turks brood
Stap voor stap voorbereiden:
- Snijd de ui in fijne ringen, plet de knoflook en snijd fijn. Halveer de tomaatjes, snijd de paprika in fijne reepjes.
- Doe de olijfolie in de pan. Voeg de ui, knoflook, tomaatjes en paprika toe. Laat 5 minuten bakken op middelmatig vuur.
- Voeg de gedroogde oregano toe.
- Controleer de mosselen. Verwijder de schelpen die stuk zijn of die na een tik niet sluiten. Voeg de mosselen toe. Blus af met de Ouzo en wat citroensap.
- Leg er een paar takjes oregano bij en doe het deksel op de pan. Schud om de minuut met de pan.
- Als de mosselen open zijn, dan zijn ze klaar. Serveer ze op een bord en werk af met verkruimelde feta, peper van de molen en serveer met Turks brood.