Mosselen met roquefort en venkel door Myfoodblog
Ingrediënten (2 personen):- 2 kg mosselen
- 100 ml droge witte wijn (gebruik als alcoholvrij alternatief bouillon)
- 1 el roomboter
- 1 venkel
- 1 sjalotje
- 1 tl gedroogde dille
- 100 gram roquefort
- 250 ml kookroom
- Voor erbij: frietjes of stokbrood
Mosselen met roquefort en venkel door Myfoodblog
Ingrediënten (2 personen):- 2 kg mosselen
- 100 ml droge witte wijn (gebruik als alcoholvrij alternatief bouillon)
- 1 el roomboter
- 1 venkel
- 1 sjalotje
- 1 tl gedroogde dille
- 100 gram roquefort
- 250 ml kookroom
- Voor erbij: frietjes of stokbrood
Stap voor stap voorbereiden:
- Allereerst maak je de mosselen schoon. Dat doe je als volgt:
- Check of er gebroken schelpen tussen zitten. Deze gooi je weg.
- De mosselen die dicht en heel zijn, kun je gebruiken. Is de mossel nog open? Tik dan tegen het aanrechtblad aan. Gaat ‘ie dicht? Dan kun je hem ook gebruiken. Blijft de mossel open staan? Dan gooi je hem weg. Sommige mosselen hebben ‘baarden’. Dat zijn een soort stukjes ‘haar’. Deze kun je wegsnijden of wegtrekken met je handen.
- Doe de mosselen in een groot vergiet en spoel ze goed af met koud water. Zorg ervoor dat al het zand wordt weggespoeld.
- Snijd intussen de groenten.
- Snijd de onderkant en bovenkant van de venkel weg en snijd de rest van de venkel in blokjes.
- Schil de sjalot en snijd in ringen.
- Zet de pan op middelhoog vuur, doe olie in de pan en fruit de sjalot en venkel. Voeg de uitgelekte mosselen toe en doe de deksel op de pan. Gaar in circa 5 minuten of totdat alle mosselen open staan.
- Intussen maak je de roquefort kaassaus. Verkruimel de roquefort. Doe dit samen met de kookroom in de steelpan en verwarm langzaamaan tot de kaas smelt. Roer goed door met een pollepel.
Dit recept is gemaakt door Myfoodblog. Lees de blog bij het recept hier.