Mosselen met knoflook-dillekruim
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg mosselen
- 2 preien, in ringen
- 125 ml droge witte wijn
- 1 pak grof zeezout (1 kg)
- 6 sneden wit casinobrood, zonder korst
- 2 citroenen
- 3 tenen knoflook, geperst
- ½ bosje dille, fijngehakt
- 2 el olijfolie
Mosselen met knoflook-dillekruim
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg mosselen
- 2 preien, in ringen
- 125 ml droge witte wijn
- 1 pak grof zeezout (1 kg)
- 6 sneden wit casinobrood, zonder korst
- 2 citroenen
- 3 tenen knoflook, geperst
- ½ bosje dille, fijngehakt
- 2 el olijfolie
Stap voor stap voorbereiden:
- Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Doe de prei met de wijn in een pan. Leg de mosselen erop. Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook de mosselen 6-8 min. of tot alle schelpen openstaan. Verwarm intussen de oven voor tot 220ºC. Schep de mosselen uit de pan. Verwijder 1 schelphelft en maak de mosselen los van de schelp. Leg ze terug in de schelp. Strooi een laag zeezout op een bakplaat. Leg de gevulde schelpen op het zout.
- Maal in een keukenmachine het brood fijn. Boen 1 citroen schoon. Rasp de gele schil en meng met de knoflook en dille door het broodkruim. Voeg het sap van 1 citroen, de olijfolie en zout en peper naar smaak toe. Schep goed om en verdeel het kruim over de mosselschelpen. Bak de mosselen in de voorverwarmde oven in 10-12 min. goudbruin en krokant. Snijd de laatste citroen in partjes en serveer bij de mosselen. Tip Vervang de dille door 1 el pesto alla genovese.