Mosselen met geitenkaas en spek door Nick Toet
Ingrediënten (2 personen):- 2 kg mosselen
- 50 gram spek, in kleine blokjes
- ½ flesje witbier
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 100 gram geitenkaas
Mosselen met geitenkaas en spek door Nick Toet
Ingrediënten (2 personen):- 2 kg mosselen
- 50 gram spek, in kleine blokjes
- ½ flesje witbier
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 100 gram geitenkaas
Stap voor stap voorbereiden:
- Bak de spekblokjes in een droge koekenpan uit.
- Spoel de mosselen af met koud water en gooi de exemplaren die niet willen sluiten met een tikje weg.
- Breng in een mosselpan het bier aan de kook en kook de sjalotten 1 minuut mee.
- Doe de mosselen in de pan, leg het deksel erop en breng opnieuw aan de kook.
- Schud de pan af en toe om.
- Na 4-5 minuten de pan van het vuur nemen.
- Doe de spekblokjes in de pan en verbrokkel de geitenkaas erboven.
- Schud de mosselen nog eens goed om en schep ze dan dan met het kookvocht in diepe kommen.
- Strooi er flink wat peterselie over.