Mosselen met boschampignons en spinazie
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 1 grote sjalot, fijngesnipperd
- 2 takjes tijm
- 2 teentjes knoflook, geplet met schil
- 3 el olijfolie
- 200-300 g boschampignons (mengeling)
- 1 takje rozemarijn
- 1 el boter (20 g)
- 250 g jonge spinazie
- peper van de molen
- ½ glas witte wijn
Mosselen met boschampignons en spinazie
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 1 grote sjalot, fijngesnipperd
- 2 takjes tijm
- 2 teentjes knoflook, geplet met schil
- 3 el olijfolie
- 200-300 g boschampignons (mengeling)
- 1 takje rozemarijn
- 1 el boter (20 g)
- 250 g jonge spinazie
- peper van de molen
- ½ glas witte wijn
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Zet een wok met olijfolie op een hoog vuur.
- Voeg de knoflook en de gesnipperde sjalot toe en fruit aan. Doe de boschampignons erbij en bak even goed aan.
- Voeg de uitgelekte mosselen toe, rozemarijn en tijm en kruid met een flinke draai van de pepermolen.
- Blus af met witte wijn en voeg boter toe. Voeg na 5 minuten de spinazie toe.
- Laat nog een paar minuten pruttelen tot alle mosselen open zijn.
- Schud de mosselen op en serveer in een diep bord.