Mosselen in knoflook-peterselieboter
Ingrediënten (4 personen):- 1,5 kg mosselen
- 1 prei, in ringen
- 150 ml witte wijn
- 100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 1 stokbrood
- - 4 eenpersoonsovenschaaltjes
Mosselen in knoflook-peterselieboter
Ingrediënten (4 personen):- 1,5 kg mosselen
- 1 prei, in ringen
- 150 ml witte wijn
- 100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 1 stokbrood
- - 4 eenpersoonsovenschaaltjes
Stap voor stap voorbereiden:
- Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Doe de prei met de wijn in een hoge pan. Leg er de mosselen op. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
- Prak intussen in een diep bord de boter met de knoflook en de peterselie tot een smeuïge kruidenboter. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Haal de mosselen uit de schelp en verdeel over 4 ovenschaaltjes. Verdeel de kruidenboter in vlokjes over de mosselen.
- Laat de kruidenboter in de voorverwarmde oven in 5 min. over de mosselen smelten. Serveer met het stokbrood.Tip Vervang voor pestoboter de peterselie en knoflook door 1-2 el pesto alla genovese.