Mosselen, gekonfijte tomaat, zure room en krokant van selderieblad
Ingrediënten (4 personen):- 1 kg mosselen
- 2 (zelf) gekonfijte tomaten
- 50 gr zure room
- klontje boter
- 100 gr (kleine) selderieblaadjes
- arachideolie
- peper
- kerriepoeder
- bindmiddel
- 2 takken selderij
- 1 kleine ui
- 1 blaadje laurier
- sneetje geroosterd brood
Mosselen, gekonfijte tomaat, zure room en krokant van selderieblad
Ingrediënten (4 personen):- 1 kg mosselen
- 2 (zelf) gekonfijte tomaten
- 50 gr zure room
- klontje boter
- 100 gr (kleine) selderieblaadjes
- arachideolie
- peper
- kerriepoeder
- bindmiddel
- 2 takken selderij
- 1 kleine ui
- 1 blaadje laurier
- sneetje geroosterd brood
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
-
Stoof de ui, selderij en laurier kort aan en kook de mosselen op klassieke wijze (enkel kruiden met peper en een beetje kerriepoeder).
-
Haal de mosselen uit de kom en uit hun schelp (hou er enkele in de schelp om te garneren).
-
Zeef het mosselvocht en laat inkoken. Voeg de zure room en bindt met een beetje bindmiddel.
-
Snij de gekonfijte tomaten in fijne reepje en voeg toe aan de saus.
-
Frituur de selderieblaadjes in de archideolie en leg ze op keukenpapier.
-
Leg de mosseltjes in een diep bordje. Schep er enkele lepels saus over.
-
Werk af met het krokant selderieblad, enkele mosseltjes in de schelp, reepje gekonfijte tomaat en een sneetje geroosterd brood.