Mosselen a la Vjeze Fur
Ingrediënten (2 personen):- 2 kg Mosselen
- knoflook, 5 a 7 tenen (fijngesneden)
- Citroen, in partjes
- 200 gram fettuchini pasta
- Italiaanse kruiden (gedroogd is prima)
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 1 rode paprika (gesneden in blokjes van ongeveer 1,5 cm)
- 3 a 4 sjalotjes (gesnipperd)
- Olijfolie
- 2 theelepels chipotle (pepers uit blik)
Mosselen a la Vjeze Fur
Ingrediënten (2 personen):- 2 kg Mosselen
- knoflook, 5 a 7 tenen (fijngesneden)
- Citroen, in partjes
- 200 gram fettuchini pasta
- Italiaanse kruiden (gedroogd is prima)
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 1 rode paprika (gesneden in blokjes van ongeveer 1,5 cm)
- 3 a 4 sjalotjes (gesnipperd)
- Olijfolie
- 2 theelepels chipotle (pepers uit blik)
Stap voor stap voorbereiden:
- Kook de pasta al dente, zoals op het pak is aangegeven.
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Doe de olie in een hapjespan, zodra de olie heet is doe je de paprika, de sjalotjes, de tomatenpuree en de chipotle erbij. Bak dit op medium tot hoog vuur voor 5 minuten terwijl je af en toe roert, het mag best bruin worden.
- Doe er dan de knoflook bij en bak t nog 2 minuten, pas op dat de knoflook niet bruin wordt, goed blijven roeren.
- Doe de Italiaanse kruiden erbij.
- Voeg de uitgelekte mosselen toe aan de saus. Roer een paar keer goed door.
- Laat de mosselen ongeveer 8 minuten koken. Ik vind ze zelf het lekkerst als ze net open zijn en niet helemaal doorgekookt zijn.
- Doe de pasta op een bord en giet de mosselen met de saus en wat van het vocht er overheen.
- Knijp er wat citroensap overheen.