Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Klassieke mosselpan met een twist: witte wijn, knoflook, verse kruiden én een drizzle crispy chili oil

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg verse mosselen
  • 2 el roomboter
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Glas droge witte wijn
  • 1 bosje verse peterselie
  • 2-3 el crispy chili olie
  • crispy chili oil, knoflook, mosselpan, twist
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • crispy chili oil, knoflook, mosselpan, twist, crispy chili oil, knoflook, mosselpan, twist
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Klassieke mosselpan met een twist: witte wijn, knoflook, verse kruiden én een drizzle crispy chili oil

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg verse mosselen
  • 2 el roomboter
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Glas droge witte wijn
  • 1 bosje verse peterselie
  • 2-3 el crispy chili olie
  • Spoel de mosselen af en gooi kapotte exemplaren weg.
  • Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn.
  • Smelt roomboter in een grote pan. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de mosselen toe, schenk de witte wijn erbij en zet het deksel op de pan. Laat 5-7 min stomen tot de mosselen open zijn. Schud de pan af en toe.
  • Haal de pan van het vuur, bestrooi met verse peterselie en lepel de crispy chili olie erover voor die spicy crunch.
  • Serveer direct met stokbrood of frietjes en een glas witte wijn. Eetsmakelijk!