Japanse ramen-noedelsoep met mosselen door Jaimy’s kitchen
Ingrediënten (3 personen):- 2 kg mosselen
- 3 eieren
- 1 winterpeen
- 200 gr peultjes
- 250 gr ramen noedels
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 5 cm gember
- 1 el miso pasta
- 3 tl (zwarte) sesam
- 1 rode peper
- 5 gr koriander
- 1,2 liter water
- olie
Japanse ramen-noedelsoep met mosselen door Jaimy’s kitchen
Ingrediënten (3 personen):- 2 kg mosselen
- 3 eieren
- 1 winterpeen
- 200 gr peultjes
- 250 gr ramen noedels
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 5 cm gember
- 1 el miso pasta
- 3 tl (zwarte) sesam
- 1 rode peper
- 5 gr koriander
- 1,2 liter water
- olie
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de eventueel kapotte exemplaren of schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Snijd de uien in ringen, snijd de gember in plakken en de knoflook in plakjes. Snijd de rode peper in ringen.
- Verhit een beetje olie in de pan en bak de ui, gember, rode peper en knoflook. Voeg na 3 minuten miso pasta toe en vervolgens het water. Meng en voeg de mosselen toe en voeg de pan op de deksel. Kook de mosselen gaar in ongeveer 10 minuten.
- Kook de eieren redelijk zacht in ongeveer 5 minuten. Pel de eieren en halveer deze.
- Kook de ramen noedels en giet af.
- Snijd de winterpeen in reepjes. Snijd ook de peultjes in reepjes. Roerbak beide 4 minuten in een beetje olie. Dit kun je apart doen voor de presentatie, maar kan ook tegelijk.
- Zeef, zodra de mosselen gaar zijn, het kookvocht. Voeg vervolgens de ramen in een kom, leg de groenten erbij, de gehalveerde eieren en mosselen. Maak de ramen af met zwarte sesamzaadjes en koriander.
Dit recept is gemaakt door Jaimy’s kitchen. Lees de blog geschreven bij dit recept hier.