Italiaanse mosselpan
Ingrediënten (4 personen):- 4 kg mosselen
- 3 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 3 tomaten, in stukjes
- 2 royale el pesto alla genovese
- 150 ml droge witte wijn
- handvol basilicumblaadjes
Italiaanse mosselpan
Ingrediënten (4 personen):- 4 kg mosselen
- 3 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 3 tomaten, in stukjes
- 2 royale el pesto alla genovese
- 150 ml droge witte wijn
- handvol basilicumblaadjes
Stap voor stap voorbereiden:
- Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Verhit in een ruime hoge pan de olijfolie. Fruit de knoflook. Schep de tomaat en de pesto erdoor. Schenk de wijn in de pan.
- Leg de mosselen in de pan en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
- Serveer de mosselen, bestrooid met basilicumblaadjes, in het kookvocht. Lekker met ciabatta en een extra schaaltje pesto.Tip: Zelf pesto maken? Pureer met de staafmixer een handvol basilicumblaadjes met 1 el pijnboompitten, 1 teen knoflook en een flinke scheut extra vierge olijfolie tot een smeuïge pasta. Schep er enkel eetlepels geraspte Parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met peper.