Indiase mosselpan
Ingrediënten (4 personen):- 4 kg mosselen
- 200 g broccoliroosjes
- 3 el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el milde Indiase currypasta (pot)
- 1 rode paprika, in repen
- 200 ml kokosmelk
- 3 el munt, grofgehakt
Indiase mosselpan
Ingrediënten (4 personen):- 4 kg mosselen
- 200 g broccoliroosjes
- 3 el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el milde Indiase currypasta (pot)
- 1 rode paprika, in repen
- 200 ml kokosmelk
- 3 el munt, grofgehakt
Stap voor stap voorbereiden:
- Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of na een tik niet sluiten weg.
- Kook de broccoliroosjes 3 min. in water met zout en giet af.
- Verhit in een ruime hoge pan de olie. Fruit de ui. Schep de currypasta, de paprika en de broccoli erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan.
- Leg de mosselen op de broccoli en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
- Serveer de mosselen, bestrooid met munt, in het kookvocht. Lekker met ovenwarm naan (brood).Tip Vervang de broccoli door sugar snaps of peultjes.