Gezonde mosselpizza van naanbrood
Ingrediënten (2 personen):- 300 gram mosselen
- 2 naanbroden
- 100 gram tomatensaus
- 1 bol mozzarella
- 1 kleine courgette
- 1 paprika (kleur naar keuze)
- Handje verse basilicumblaadjes
- Handje rucola
- Olijfolie
- Zout en peper (naar smaak)
Gezonde mosselpizza van naanbrood
Ingrediënten (2 personen):- 300 gram mosselen
- 2 naanbroden
- 100 gram tomatensaus
- 1 bol mozzarella
- 1 kleine courgette
- 1 paprika (kleur naar keuze)
- Handje verse basilicumblaadjes
- Handje rucola
- Olijfolie
- Zout en peper (naar smaak)
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen af en gooi kapotte exemplaren weg
- Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen op middelhoog vuur in 4-5 minuten gaarstomen. Schud de pan tussendoor.
Haal de mosselen uit de schelpen en zet ze apart. (Bewaar een paar mosselen in de schelp voor garnering, optioneel.)
- Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika in reepjes.
- Verhit een grillpan of koekenpan met een beetje olijfolie en grill de courgette en paprika tot ze zacht en licht geroosterd zijn. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C (of volgens de instructies op de verpakking van het naanbrood).
- Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier.
- Besmeer elk naanbrood met een laagje tomatensaus.
- Verdeel de mosselen, gegrilde courgette en paprika over de naanbroden.
- Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel deze over de pizza’s.
- Bak de naanpizza’s in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten, of tot de mozzarella gesmolten en licht goudbruin is.
- Haal de naanpizza’s uit de oven en garneer met verse basilicumblaadjes en een handje rucola.
Besprenkel optioneel met een klein beetje olijfolie voor extra smaak.