Caesar salade met mosselen
Ingrediënten (4 personen):- 1 kg mosselen
- 75 ml witte wijn
- 1/2 bosje bladselderij
- 3 eieren
- 2 sneetjes witcasinobrood, zonder korst
- 4 el olijfolie
- 1 ansjovisfilet in olie (blikje), uitgelekt
- 1 el citroensap
- 2 el mayonaise
- 2 kropjes little gem of kropslaharten
- 1 rode ui, in ringen
- 3 el Parmezaanse kaas, in vlokken geschaafd
Caesar salade met mosselen
Ingrediënten (4 personen):- 1 kg mosselen
- 75 ml witte wijn
- 1/2 bosje bladselderij
- 3 eieren
- 2 sneetjes witcasinobrood, zonder korst
- 4 el olijfolie
- 1 ansjovisfilet in olie (blikje), uitgelekt
- 1 el citroensap
- 2 el mayonaise
- 2 kropjes little gem of kropslaharten
- 1 rode ui, in ringen
- 3 el Parmezaanse kaas, in vlokken geschaafd
Stap voor stap voorbereiden:
- Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
- Kook de eieren in 8 min. hard en snijd ze in partjes. Snijd het brood in blokjes en schep om met 1 el olijfolie. Rooster het brood in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Bestrooi de croutons met zout.
- Hak de ansjovisfilet klein en klop met het citroensap, de resterende 3 el olijfolie en de mayonaise tot een gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Was de sla en verdeel de blaadjes over 4 borden. Verdeel de mosselen met de partjes ei, de ui-ringen en de croutons over de sla. Lepel de dressing over de salade en bestrooi met de Parmezaanse kaasvlokken.Tip Voeg voor een maaltijdsalade gebakken reepjes ontbijtspek en partjes tomaat toe. Lekker met knapperig stokbrood.