Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Bao buns met crispy mosselen

Ingrediënten (4 personen):
  • 500 gram Zeeuwse mosselen
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 150 gram panko of paneermeel
  • Zonnebloemolie (voor frituren)
  • 1 komkommer
  • 150 gram mix van wortel/kool
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • Snufje zout
  • Zoete Aziatische saus
  • Siracha mayonaise
  • 8 bao buns (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • Limoenpartjes
  • Verse kruiden (bijvoorbeeld koriander of bieslook)
  • Hoofdgerecht, Lunch, Mossel hapje, Voorgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Lunch, Mossel hapje, Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Mossel hapje, Voorgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Bao buns met crispy mosselen

Ingrediënten (4 personen):
  • 500 gram Zeeuwse mosselen
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 150 gram panko of paneermeel
  • Zonnebloemolie (voor frituren)
  • 1 komkommer
  • 150 gram mix van wortel/kool
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • Snufje zout
  • Zoete Aziatische saus
  • Siracha mayonaise
  • 8 bao buns (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • Limoenpartjes
  • Verse kruiden (bijvoorbeeld koriander of bieslook)
  1. Voorbereiding mosselen
  • Spoel de mosselen af en gooi kapotte exemplaren weg
  • Kook de mosselen kort in een laagje water 5-7 min tot de mosselen open zijn.
  • Haal de mosselen uit de schelp. Kijk uit, de mosselen kunnen heet zijn!
  • Haal de mosselen door de bloem, gevolgd door het losgeklopte ei en tenslotte de panko of paneermeel. Herhaal tot dat ze goed bedekt zijn.
  1. Groenten voorbereiden
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes of linten met een dunschiller.
  • Meng in een kom de witte wijnazijn, suiker en een snufje zout tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de komkommer en de wortel/koolmix toe aan de marinade. Laat minstens 10 minuten intrekken.
  1. Mosselen frituren
  • Verhit een laag zonnebloemolie in een mosselpan pan of diepe pan tot ongeveer 180°C.
  • Frituur de gepaneerde mosselen in kleine porties goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  1. Bao buns stomen
  • Stoom de bao buns volgens de aanwijzingen op de verpakking (bijvoorbeeld 5-8 minuten in een stoommandje of boven kokend water).
  1. Samenstellen van de bao buns
  • Besmeer de binnenkant van elke bao bun met een dun laagje zoete Aziatische saus.
  • Vul de buns met de gemarineerde groenten en gefrituurde mosselen.
  • Voeg een streepje siracha mayonaise toe voor extra smaak.
  1. Garneren en serveren
  • Garneer de bao buns met verse kruiden en serveer met limoenpartjes.
  • Serveer direct terwijl de mosselen nog warm en krokant zijn.