Afrikaanse curry met Mosselen door Nick Toet
Ingrediënten (4 personen):- 2 kilo mosselen
- 800 gram tomatenblokjes
- 400 ml kokosmelk
- 4 uien
- 8 tenen knoflook
- 6 cm gember
- 2 rode pepers
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels cardamom
- 1 bosjes koriander
- olijfolie
Afrikaanse curry met Mosselen door Nick Toet
Ingrediënten (4 personen):- 2 kilo mosselen
- 800 gram tomatenblokjes
- 400 ml kokosmelk
- 4 uien
- 8 tenen knoflook
- 6 cm gember
- 2 rode pepers
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels cardamom
- 1 bosjes koriander
- olijfolie
Stap voor stap voorbereiden:
- Snij de knoflook, uien en peper.
- Verhit de olie in een pan, fruit het mengsel zachtjes tot de uien glazig zijn.
- Voeg de kurkuma, gember en kardemom toe en laat even meebakken.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Spoel terwijl de curry pruttelt, de mosselen af met koud water en gooi de exemplaren die niet willen sluiten met een tikje weg.
- Voeg de mosselen toe aan de curry, roer goed tot alle mosselen bedekt zijn met curry.
- Schep halverwege om zodat de mosselen gelijkmatig gaar worden. Laat in totaal 4-5 minuten koken.
- Serveer met koriander en breng op smaak met peper en zout.