Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Komkommertartaar met mosselen

Ingredients (6 personen):
  • 1 kleine komkommer
  • 16 gekookte mosselen (uit de schelp)
  • 3 el crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 8 amuse- of tapasprikkertjes
  • Amuse of borrelhapje
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Amuse of borrelhapje, Amuse of borrelhapje
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Komkommertartaar met mosselen

Ingredients (6 personen):
  • 1 kleine komkommer
  • 16 gekookte mosselen (uit de schelp)
  • 3 el crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 8 amuse- of tapasprikkertjes
  1. Halveer de komkommer in de lengte. Schraap met een theelepeltje de zaden uit de komkommer. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes (2-3 mm). Rijg de mosselen aan prikkertjes.
  2. Meng de komkommer met de crème fraîche, het citroensap, de sjalot en de dille. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over 8 amuseglaasjes.
  3. Serveer de komkommertartaar met een mosselspiesje op de glazen.

    Tip Deze amuse kun je prima voorbereiden door alle ingrediënten alvast te snijden en afgedekt in de koelkast te bewaren. Meng de tartaar pas vlak voor serveren zodat de komkommer een knapperige beet houdt.