EERSTE TOUWEN MET 2024 OOGST ZEEUWSE HANGCULTUURMOSSELEN BOVEN WATER GEHAALD
Nieuw realistisch kinderboek Wouter Klootwijk ‘De zee hield het lang geheim’
7x mosselen met pit
9x mosselen in 20 minuten
10x wereldse mosselen
Mosselsector presenteert zich met nieuwe film
Nederlandse mosselvisserij winnaar MSC Duurzame Vis Awards België!
Probeer nu: Loaded mosselen!
Loaded mossel is een Zeeuwse mossel gevuld met gekruide rijst die je direct uit de schelp eet. Ideaal voor de borrelplank, tapas of als voorgerecht. Een klein gerechtje in de schelp wat beleving aan tafel brengt. Het idee komt uit Turkije, daar is de Midye Dolma populair streetfood. De nieuwe Borrelhap is te koop bij … Lees verder
9x mosselen in de zomer
Mosselen met Kennis – Hugo Kennis maakt een heerlijk recept met Zeeuwse mosselen
Mosselen met Kennis – Hugo kennis maakt een heerlijk recept met de nieuwe bodemcultuur mosselen
Persbericht – Eerste Zeeuwse mosselen van uitstekende kwaliteit
Mosselen met Kennis – Hugo Kennis maakt heerlijk recept met Hangcultuurmosselen
PERSBERICHT Nieuwe oogst Zeeuwse hangcultuurmosselen nu overal verkrijgbaar
Doe de Mossel – Lijstjes
8x risotto met mosselen
8x recepten met left-over mosselen
6x mosselen in de herfst
8x lunch met mosselen
5x Curry met mosselen
Mosselweek 2022 is begonnen!
Winnaar MSC Duurzame Vis Awards België
Doe de Mossel
7x Pasta met mosselen
7 x mossel klassiekers
Mosselseizoen 2022 officieel gestart
Seizoen hangcultuurmosselen 2022 van start!
Bekende influencers gaan Mosselchallenge aan
Persbericht Jongeren enthousiast maken voor mosselen Bekende influencers gaan Mosselchallenge aan De vorig jaar gestarte Mosselchallenge krijgt dit jaar een vervolg. Katja Schuurman, rapper Donnie en de Vlaamse tv-persoonlijkheid Eline de Munck gaan, onder leiding van Dennis Weening, de strijd aan om in 15 minuten een mosselgerecht te maken en ook drie opdrachten uit te … Lees verder
Hercertificering MSC Nederlandse mosselvisserij
PERSBERICHT Hercertificering MSC Nederlandse mosselvisserij Op weg naar 15 jaar duurzaam gecertificeerde mosselvangst Eerder deze maand ging het mosselseizoen in Nederland officieel van start. Vorige week werd bekend dat dit wederom volgens de MSC-standaard voor duurzame visserij gebeurt. De visserij is als geheel weer door de MSC-beoordeling gekomen, voor de derde keer sinds de toetreding in 2011. De hercertificering geldt voor vijf jaar, waarbij jaarlijkse controles door onafhankelijke auditors blijven plaatsvinden. De bodem- en … Lees verder
Zeeuws mosselseizoen start met uitzonderlijke kwaliteit
Zeeuws mosselseizoen start met uitzonderlijke kwaliteit Eerste Zeeuwse mosselen per drone het land in 7 juli 2021 – Met een eerste zak vers opgeviste mosselen onder een transportdrone is vandaag in Yerseke het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen officieel afgetrapt. De mosselen hadden als bestemming het nieuwe pop-up restaurant Moules//Frites van Sergio Herman in Zeebrugge. … Lees verder
Seizoen Zeeuwse hangcultuurmosselen geopend
Seizoen Zeeuwse hangcultuurmosselen geopend Zeeuwse topchef van Pure C brengt mosselgerechtjes geïnspireerd op EK voetbal Bruinisse, 1 juni 2021 – De eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen van het nieuwe seizoen zijn boven water gehaald. Door het koude voorjaar hadden de mosselen een weekje langer nodig dan vorig jaar om gevuld te raken. De Zeeuwse hangmosselkwekers verwachten echter … Lees verder
Mosselsector zet met EU-subsidie stappen om jongeren aan de mossel te krijgen
Project voor 3 jaar Mosselsector zet met EU-subsidie stappen om jongeren aan de mossel te krijgen Yerseke, 11 april 2021 – De Zeeuwse mosselsector heeft in 2020 belangrijke stappen gezet om jonge consumenten aan de mossel te krijgen. Dankzij de vorig jaar toegekende EU-subsidie zijn promotie-activiteiten gericht op 25-35 jarigen uitgevoerd. Cijfers van GfK tonen … Lees verder
Systemen voor invang mosselzaad te water in Waddenzee
Nieuwsbericht MZI uitzet Waddenzee Systemen voor invang mosselzaad te water in Waddenzee MZI’s geven mosselkweek grotere grondstofzekerheid Yerseke, 15 april 2021 – Gisteren werden op de Waddenzee de eerste mosselzaadinvanginstallaties (MZI’s) van het seizoen 2021 geplaatst. Dat gebeurde door mosselkweker Dennis Verschuure, eigenaar van de Yerseke 18, en een aantal Zeeuwse collega’s. Mosselzaadinvangsystemen worden inmiddels … Lees verder
Kersvers Nederlands kampioen mountainbike Milan Vader zet zich in voor de Zeeuwse mossel
Kersvers Nederlands kampioen mountainbike Milan Vader zet zich in voor de Zeeuwse mossel Als geboren Zeeuw gaat de Nederlands kampioen mountainbike 2020 Milan Vader helpen de Zeeuwse mossel verder onder de aandacht te brengen van een jong, sportief publiek. Bij veel van hen is onvoldoende bekend dat mosselen eten lekker, makkelijk, duurzaam én gezond is. … Lees verder
Bekende Nederlanders gaan #mosselchallenge aan
PERSBERICHT Drie zondagen in september livestream Bekende Nederlanders gaan #mosselchallenge aan Shelly Sterk, Freddy Tratlehner (Vjèze Fur) en Nienke Plas gaan op drie zondagen in september de uitdaging aan om in 15 minuten elk een superlekker en verrassend mosselgerecht klaar te maken. Hun afwisselend door Dennis Weening en Resley Stjeward begeleide challenges zijn live te … Lees verder
Zeeuwse mosselseizoen 2020 van start
Zeeuwse mosselseizoen 2020 van start JAN DE MOSSELMAN SCHIET TRUCKKARAVAAN MET EERSTE ZEEUWSE MOSSELEN WEG Yerseke, 08 juli 2020 – De mosselman die dag en nacht als standbeeld op het havenhoofd van Yerseke staat, heeft vandaag op spectaculaire wijze het startschot gegeven voor het Zeeuwse mosselseizoen 2020. Nadat vanaf de YE 110 de eerste mand met Zeeuwse … Lees verder
Nieuwsbericht Oosterschelde weer open
Het deelgebied Oosterschelde Oost is sinds 30 juni weer open voor de visserij en handel op schelpdieren. Op 19 juni was het gebied tijdelijk, preventief gesloten door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Bij de wekelijkse monstername van schelpdieren was de biotoxine Tetrodotoxine (TTX) geconstateerd. Bij hoge watertemperaturen doet dit zich sinds 2016 elk jaar … Lees verder
Persbericht: Geoogst: eerste sokken Zeeuwse hangcultuurmosselen. Nu officieel biologisch!
Bruinisse, 26 mei 2020 – In het Zeeuwse Bruinisse haalde kweker Jan Bout vandaag de eerste sokken met hangcultuurmosselen uit de Oosterschelde. Het seizoen 2020 is daarmee van start gegaan. De aan touwen gekweekte mosselen groeien sneller en zijn het seizoen van de bodemcultuur altijd zo’n vier tot vijf weken voor. “De mosselen zijn al … Lees verder
Meer dan 400 Belgen aan Langste Mosseltafel van België
Meer dan 400 Belgen aan Langste Mosseltafel van België Jan Boskamp en Sven Ornelis eten mee voor goede doel Vanmiddag zaten Jan Boskamp en Sven Ornelis samen met meer dan 400 Belgen aan de Langste Mosseltafel van België, in Antwerpen. Maar liefst 600 kg Zeeuwse mosselen werden in traditionele zwarte mosselpotten geserveerd, aan tafels met … Lees verder
Persbericht: Mosselkaravaan vertrekt met eerste oogst
Jan Boskamp geeft startschot Zeeuws mosselseizoen 2019 Met het vertrek van de mosselkaravaan is vandaag in het Zeeuwse Yerseke het nieuwe seizoen van de bodemcultuurmosselen gestart. De populaire voetbalanalist Jan Boskamp gaf om half een het startschot. Een lange stoet van meer dan 40 vrachtwagens en bestelbusjes reed vanuit de vissersplaats naar klanten in België … Lees verder
Seizoen Zeeuwse hangcultuurmosselen gestart
PERSBERICHT Seizoen van Zeeuwse hangcultuurmosselen gestart Eerste oogst boven water gehaald, bodemcultuurmosselen over vijf weken verwacht Vandaag zijn op de Oosterschelde de eerste touwen met de nieuwe oogst Zeeuwse hangcultuurmosselen boven water gehaald. De mosselen zijn vanaf volgende week overal volop verkrijgbaar. De hangcultuurmosselen zijn de eerste van het nieuwe seizoen, over zo’n vijf weken … Lees verder
Zeeuwse mosseltour 2018 Yerseke
Van bodem tot bord – zaterdag 6 oktober Zaterdag 6 oktober organiseren wij de Zeeuwse mosseltour! Leer de wereld achter de Zeeuwse mossel kennen. Vaar mee op een kotter, bezoek de mosselveiling, en laat je rondleiden langs de historische oesterputten. Ontmoet mosselkenner en TV persoonlijkheid Wouter Klootwijk. Uiteraard zijn er volop heerlijke mosselen te eten, is er … Lees verder
Persbericht. Mosselseizoen verlaat maar spectaculair van start
ONDERZEEBOOT VIST NIEUWE OOGST ZEEUWSE MOSSELEN VAN BODEM OOSTERSCHELDE Vandaag is op spectaculaire wijze het Zeeuwse mosselseizoen officieel afgetrapt. De Nederlandse onderzeeboot Drebbel haalde bij het Zeeuwse Yerseke de nieuwe oogst boven water. Hiermee is enkele weken later dan gebruikelijk het Zeeuwse mosselseizoen officieel van start gegaan. Vanaf nu is de Zeeuwse zilte delicatesse overal … Lees verder
Nieuwsbericht. Mosselkeukengeheimen
Lekker anders en bijna het hele jaar door! Hoog tijd om mossel-keukengeheimen te verklappen! Mosselen kun je namelijk ook heel lekker wokken. Op Indiase of Turkse wijze bijvoorbeeld. Bovendien zijn mosselen gewoon van juli tot april verkrijgbaar. Dus kun je (bijna) het hele jaar door genieten van de heerlijkste mosselgerechten. Ga experimenteren en maak kans … Lees verder
Persbericht. Langste Mosseltafel van België serveert mosselen aan 500 Belgen
Nieuwsbericht. Verhaal van de Zeeuwse mossel-serie met Wouter Klootwijk van start
Persbericht. Nationale Mosselweek van start
Mosselseizoen van start op bodem van de Oosterschelde
PERSBERICHT “Liefhebbers kunnen zich verheugen op mooie gevulde mossel” Onder toeziend oog van vier finalisten van de verkiezing Miss Nederland 2017 is vandaag op de Oosterschelde de nieuwe oogst van de Zeeuwse mossel opgevist. Het was het startschot voor het nieuwe seizoen waar mosselliefhebbers in België en Nederland reikhalzend naar hebben uitgekeken. Vanaf nu is de … Lees verder
Mosselsector maakt zich klaar voor nieuw seizoen
Nieuwe verwaterpercelen geven logistieke zekerheid Yerseke, 2 juni 2017 – De mosselsector in het Zeeuwse Yerseke maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen. Bij de start van het vorig seizoen werd de sector onaangenaam verrast door een tijdelijke preventieve sluiting van de visserij op de percelen met voorraad, de zogenaamde verwaterpercelen. De sluiting was het gevolg van … Lees verder
23 mei nieuwe oogst Zeeuwse hangcultuurmosselen
Start seizoen hangcultuurmosselen De Nederlandse mossel-hangcultuursector is misschien slechts goed voor zo’n 3 procent van het totale mosselaanbod, toch kunnen deze mosselen altijd vier tot zes weken eerder geoogst worden dan de mosselen van de bodemcultuur. Hoger in de waterkolom is immers meer voedsel aanwezig, waardoor de hangmosselen sneller groeien
Nederlandse mossel mag ook komende vijf jaar MSC-keurmerk voeren
Mosselen uit de Nederlandse wateren mogen ook de komende vijf jaar het MSC-keurmerk voeren. Met glans hebben zowel de mosselbodemcultuur-kwekers als de hangcultuurkwekers het hercertificeringstraject doorlopen. Nederlandse mosselen uit de Waddenzee en Oosterschelde en Zeeuwse hangcultuurmosselen zijn aantoonbaar duurzaam. Certificaat voor bodem- en hangcultuur verlengd De mosselsector is blij dat het strenge hercertificeringstraject probleemloos is … Lees verder