Bao buns met crispy mosselen
Ingrediënten (4 personen):- 500 gram Zeeuwse mosselen
- 1 ei
- 100 gram bloem
- 150 gram panko of paneermeel
- Zonnebloemolie (voor frituren)
- 1 komkommer
- 150 gram mix van wortel/kool
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 theelepel suiker
- Snufje zout
- Zoete Aziatische saus
- Siracha mayonaise
- 8 bao buns (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- Limoenpartjes
- Verse kruiden (bijvoorbeeld koriander of bieslook)
Bao buns met crispy mosselen
Ingrediënten (4 personen):- 500 gram Zeeuwse mosselen
- 1 ei
- 100 gram bloem
- 150 gram panko of paneermeel
- Zonnebloemolie (voor frituren)
- 1 komkommer
- 150 gram mix van wortel/kool
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 theelepel suiker
- Snufje zout
- Zoete Aziatische saus
- Siracha mayonaise
- 8 bao buns (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- Limoenpartjes
- Verse kruiden (bijvoorbeeld koriander of bieslook)
Stap voor stap voorbereiden:
- Voorbereiding mosselen
- Spoel de mosselen af en gooi kapotte exemplaren weg
- Kook de mosselen kort in een laagje water 5-7 min tot de mosselen open zijn.
- Haal de mosselen uit de schelp. Kijk uit, de mosselen kunnen heet zijn!
- Haal de mosselen door de bloem, gevolgd door het losgeklopte ei en tenslotte de panko of paneermeel. Herhaal tot dat ze goed bedekt zijn.
- Groenten voorbereiden
- Snijd de komkommer in dunne plakjes of linten met een dunschiller.
- Meng in een kom de witte wijnazijn, suiker en een snufje zout tot de suiker is opgelost.
- Voeg de komkommer en de wortel/koolmix toe aan de marinade. Laat minstens 10 minuten intrekken.
- Mosselen frituren
- Verhit een laag zonnebloemolie in een mosselpan pan of diepe pan tot ongeveer 180°C.
- Frituur de gepaneerde mosselen in kleine porties goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bao buns stomen
- Stoom de bao buns volgens de aanwijzingen op de verpakking (bijvoorbeeld 5-8 minuten in een stoommandje of boven kokend water).
- Samenstellen van de bao buns
- Besmeer de binnenkant van elke bao bun met een dun laagje zoete Aziatische saus.
- Vul de buns met de gemarineerde groenten en gefrituurde mosselen.
- Voeg een streepje siracha mayonaise toe voor extra smaak.
- Garneren en serveren
- Garneer de bao buns met verse kruiden en serveer met limoenpartjes.
- Serveer direct terwijl de mosselen nog warm en krokant zijn.