Spaanse Mosselen door Nick Toet
Ingrediënten (4 personen):- 2 kg mosselen
- Klein bosje koriander, grof gehakt
- 125 gram chorizo, in kleine stukjes
- 100 ml droge witte wijn
- 10 kleine tomaten, in stukken
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Peper en zout
- Olijfolie
Spaanse Mosselen door Nick Toet
Ingrediënten (4 personen):- 2 kg mosselen
- Klein bosje koriander, grof gehakt
- 125 gram chorizo, in kleine stukjes
- 100 ml droge witte wijn
- 10 kleine tomaten, in stukken
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Peper en zout
- Olijfolie
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen af met koud water en gooi de exemplaren die niet willen sluiten met een tikje weg.
- Verhit de wok. Bak de stukjes chorizo, op laag vuur, zonder olie in 5 minuten knapperig.
- Voeg de ui, rode peper en knoflook toe en fruit 3 minuten op laag vuur.
- Doe de tomaat en witte wijn in de wok, breng aan de kook en laat zacht koken tot het grootste gedeelte van het vocht is verdampt.
- Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat zeezout.
- Schep de mosselen bij het chorizomengsel. Doe de deksel op de wok en breng alles aan de kook. (Is je wok niet groot genoeg voor twee kilo mosselen in één keer? Haal dan de helft van het chorizomengsel uit de pan en start met één kilo mosselen.)
- Schep de mosselen bij het chorizomengsel.
- Doe de deksel op de wok en breng alles aan de kook. (Is je wok niet groot genoeg voor twee kilo mosselen in één keer? Haal dan de helft van het chorizomengsel uit de pan en start met één kilo mosselen.)
- Schud de pan een paar keer om. Na 5-6 minuten, of wanneer alle mosselen openstaan, zijn de mosselen gaar.
- Bestrooi met de grof gehakte koriander.