Gegratineerde Italiaanse Mosselen door Nick Toet
Ingrediënten (4 personen):- 2 kilo mosselen
- 4 lente-/bosui (ringetjes)
- 250 ml witte wijn
- 6 sneetjes witbrood (zonder korst)
- 1 citroen (rasp en sap)
- 2 eetlepels pesto
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- Grof zeezout
Gegratineerde Italiaanse Mosselen door Nick Toet
Ingrediënten (4 personen):- 2 kilo mosselen
- 4 lente-/bosui (ringetjes)
- 250 ml witte wijn
- 6 sneetjes witbrood (zonder korst)
- 1 citroen (rasp en sap)
- 2 eetlepels pesto
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- Grof zeezout
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen af met koud water en gooi de exemplaren die niet willen sluiten met een tikje weg.
- Verwarm de oven voor op 220 graden of zet de ovengrill aan.
- Kook de mosselen met de bosui en wijn afgedekt 4-5 minuten tot de mosselen openstaan.
- Schep de mosselen uit de pan. Verwijder één schelphelft, haal de mosselen los van de schelp en leg ze terug in de schelpen.
- Maal het brood met de citroenrasp, -sap, pesto, knoflook en olijfolie tot een dikke pasta.
- Verdeel deze pasta over de mosselen en bestrooi met de kaas.
- Bestrooi een bakplaat met een laag grof zeezout en leg de mosselen erop.
- Gratineer circa 8 minuten in de oven of 2-3 minuten onder de grill.