Mosselen met Nick Toet- gekookte mosselen met witbier
Ingrediënten (2 personen):- 2 kilo mosselen
- 250 ml Witbier
- 1 prei, in ringen
- 1 winterpeen, in plakken
- 1 ui, dikke ringen
- Goede hand peterselie
- 4 tenen knoflook, geperst
- 2 el boter
- Verse tijm, grof geplukt
- Zout en peper, naar smaak
- Cocktailsaus:
- 3 el ketchup
- 1 el cognac
- 5 druppels worcestershiresaus
- 1/2 citroen
- Snuf Korean Peper Flakes
- 300 ml mayonaise
Mosselen met Nick Toet- gekookte mosselen met witbier
Ingrediënten (2 personen):- 2 kilo mosselen
- 250 ml Witbier
- 1 prei, in ringen
- 1 winterpeen, in plakken
- 1 ui, dikke ringen
- Goede hand peterselie
- 4 tenen knoflook, geperst
- 2 el boter
- Verse tijm, grof geplukt
- Zout en peper, naar smaak
- Cocktailsaus:
- 3 el ketchup
- 1 el cognac
- 5 druppels worcestershiresaus
- 1/2 citroen
- Snuf Korean Peper Flakes
- 300 ml mayonaise
Stap voor stap voorbereiden:
- 1 Spoel je mosselen af onder de kraan en gooi mosselen die stuk zijn weg. Staan je mosselen open geef er ff een tikkie aan dan gaan ze dicht, sluiten je mosselen niet dan gooi je deze ook weg.
- Geef je prei een goede wasbeurt en snij deze in dunne ringen. Schil je peen en snij deze in blokkies. Snij je peterselie in grove stukken en snipper je uitje grof.
- Gooi wat boter in een grote pan en fruit eerst even je uitje aan en pers je knoflook uit zodat je deze ook kunt meebakken. Gooi daarna je prei, wortel en wat verse tijm toe en bak deze mee tot de wortel iets zachter wordt. Gooi als laatst je selderij erbij en bak deze ook ff een minuut mee.
- Gooi al je mosselen bij je pan met groenten en breng op smaak met wat peper en zout. Pleur een deksel op de pan en alles omschudden. Giet je biertje over de mosselen, deksel er weer op en op hoog vuur koken.
- Af en toe ff goed omhusselen en na 5 a 6 minuten koken kun je de deksel van de pan halen. Zorg dat al je mosselen openstaan!
- Eten maar!