Fruit de mer plateau met Zeeuwse mosselen, vongole en gamba’s door Luukskitchen
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 200 gr scheermessen
- 200 gr vongole
- 12 gekookte garnalen met kop
- 200 gr verse coquilles
- 1 bio citroen
- 1 bakje zeewiersalade (wakame)
- 1 el ongezouten roomboter
- 3 el mayonaise bio
- 2 el milde olijfolie
- 1 zak crushed ice
- Optioneel: cressen en zeebanaan en oesters.
Fruit de mer plateau met Zeeuwse mosselen, vongole en gamba’s door Luukskitchen
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 200 gr scheermessen
- 200 gr vongole
- 12 gekookte garnalen met kop
- 200 gr verse coquilles
- 1 bio citroen
- 1 bakje zeewiersalade (wakame)
- 1 el ongezouten roomboter
- 3 el mayonaise bio
- 2 el milde olijfolie
- 1 zak crushed ice
- Optioneel: cressen en zeebanaan en oesters.
Stap voor stap voorbereiden:
- Was de mosselen onder stromend water. Verwijder eventueel kapotte schelpen of die na een tik niet sluiten en kook in 7 min gaar. De mosselen moeten openstaan.
- Was de scheermessen en vongole heel goed, zodat het zand goed wegspoelt. Bak in een grote pan met de olie en zorg dat de schelpen gaan openstaan. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de coquilles 3 min per kant op middelhoog vuur.
- Snijd de citroen in parten, verdeel het ijs over een brede schaal en leg de zeewiersalade en coquilles in aparte bakjes. Gebruik eventueel een coquille schelp.
- Leg in delen de mosselen, vongole, gamba’s en scheermessen op het ijs en garneer eventueel met cressen en zeebanaan.
Variaties en meer:
In plaats van mayonaise kun je ook kiezen voor citroenmayonaise of remouladesaus. Lekker om de Zeeuwse mosselen in te dippen.
Ook lekker met zalm- en tonijnsashimi. Dit maakt de fruit de mer plate met mosselen ook net wat kleurrijker.
Marineer de mosselen eventueel met een gesneden wortel, 2 tenen knoflook en 1 sjalot. Vaak heb je deze basisingrediënten al in huis.
Dit recept is gemaakt door LuuksKitchen.