Pittige mosselen met tomaat en chorizo van Eefsfood
Ingrediƫnten (2 personen):- 1 kilo verse Zeeuwse mosselen
- 200 gram tomatenblokjes uit blik
- 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 80 gram chorizo (broodbeleg plakjes), in reepjes
- 1 ui, in halve ringen
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 3/4de tl (maatschepje) cayennepeper
- olie of roomboter
- ongeveer 15 takjes bieslook, in stukjes
- 1 chilipeper, in ringetjes (ter garnering)
- vers brood naar keuze
Pittige mosselen met tomaat en chorizo van Eefsfood
Ingrediƫnten (2 personen):- 1 kilo verse Zeeuwse mosselen
- 200 gram tomatenblokjes uit blik
- 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 80 gram chorizo (broodbeleg plakjes), in reepjes
- 1 ui, in halve ringen
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 3/4de tl (maatschepje) cayennepeper
- olie of roomboter
- ongeveer 15 takjes bieslook, in stukjes
- 1 chilipeper, in ringetjes (ter garnering)
- vers brood naar keuze
Stap voor stap voorbereiden:
- Verzorg eerst al het snijwerk voor de ui, knoflook, tomaatjes, chorizo en bieslook.
- Zet de hapjespan op laag vuur en smelt hier een klontje boter (of olie) in. Bak hier de ui en chorizoreepjes in voor ongeveer 4 minuten. Roer regelmatig om.
- In de tussentijd spoel je in een vergiet de mosselen onder koud stromend water en verwijder je de schelpen die stuk zijn of schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Voeg na die 4 minuten de knoflook en cayennepeper toe. Bak dit ook nog 1 minuut mee.
- Doe dan de tomatenblokjes erbij en zet het vuur wat hoger, zodat het snel aan de kook komt.
- Voeg de tomaatjes en de mosselen tegelijk toe. Doe de deksel op de pan en schep elke twee minuten de mosselen om met een pollepel.
- Doe dit tot alle mosselen open staan.
- Schep de mosselen in een mooie schaal en maak af met met bieslook en chilipeper. Serveer met heerlijk vers brood!
Dit recept is gemaakt door Eefsfood. Lees de blog bij het recept hier.