Mosselen met spitskool, geroosterde amandel en Ardennerham
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- ½ spitskool, in fijne reepjes gesneden
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 el gezouten boter, 20 g
- enkele blaadjes salie
- peper van de molen
- 2 blaadjes laurier
- ½ glas witte wijn
- 1 scheutje sherry
- 2 el zure room
- 2 el geroosterde amandelschaafsel (of geroosterde hele witte amandelen)
- 4 plakjes Ardenner ham
- 2 el kervel, grofgehakt
Mosselen met spitskool, geroosterde amandel en Ardennerham
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- ½ spitskool, in fijne reepjes gesneden
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 el gezouten boter, 20 g
- enkele blaadjes salie
- peper van de molen
- 2 blaadjes laurier
- ½ glas witte wijn
- 1 scheutje sherry
- 2 el zure room
- 2 el geroosterde amandelschaafsel (of geroosterde hele witte amandelen)
- 4 plakjes Ardenner ham
- 2 el kervel, grofgehakt
Stap voor stap voorbereiden:
- Zet een wokpan met wat boter op het vuur en stoof sjalot, spitskool, laurier, knoflook en salie een paar minuten in de pan.
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Voeg de mosselen toe en blus af met de sherry en de wijn.
- Doe er vervolgens de zure room bij en kruid met peper van de molen.
- Laat 6 minuten doorkoken tot alle mosselen open zijn.
- Werk af met de amandelen, de ham en de gehakte kervel.