Zeeuwse mosselen op Japanse wijze
Ingrediënten (2 personen):- grote wok met deksel of hapjespan
- 1 kg mosselen
- 125 g udon-noedels
- 1 teen knoflook
- 2 cm verse gember, geschild
- 1 rode peper
- 1 stronk paksoi
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el sesamolie
- 1 el shashimi togarashi (Euroma by Jonnie Boer)
- 2 el sojasaus
- 75 g edamame (gedopte jonge sojaboontjes)
- 1 el zwart sesamzaad
- 1 lente-uitje, in ringetjes
- zout en versgemalen zwarte peper
Zeeuwse mosselen op Japanse wijze
Ingrediënten (2 personen):- grote wok met deksel of hapjespan
- 1 kg mosselen
- 125 g udon-noedels
- 1 teen knoflook
- 2 cm verse gember, geschild
- 1 rode peper
- 1 stronk paksoi
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el sesamolie
- 1 el shashimi togarashi (Euroma by Jonnie Boer)
- 2 el sojasaus
- 75 g edamame (gedopte jonge sojaboontjes)
- 1 el zwart sesamzaad
- 1 lente-uitje, in ringetjes
- zout en versgemalen zwarte peper
Stap voor stap voorbereiden:
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Snij de knoflook en gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij het vruchtvlees fijn. Snij de paksoi in repen van 3 cm.
- Verhit de zonnebloemolie en sesamolie in de wok en roerbak de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg de mosselen, de shashimi togarashi en sojasaus toe en verhit op hoog vuur afgedekt 6-8 minuten of tot alle schelpen open zijn.
- Voeg de paksoi en edamame toe en schep nog 2 minuten om. Breng de mosselen op smaak met zout en peper en bestrooi met het sesamzaad en de lente-uitjes. Serveer met de noedels.
Tip Hou je niet van pittig? Laat de rode peper dan weg en voeg niet 1 maar ½ eetlepel van de shashimi togarashi toe.