Zeeuwse mosselen op Turkse wijze
Ingrediƫnten (2 personen):- grote wok met deksel of hapjespan
- 1 kg mosselen
- 1 ui
- 1 aubergine
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el gemalen komijn
- 1 bakje kerstomaatjes
- 1 blik kikkererwten (+/- 200 g), uitgelekt
- 3 el gemengde olijven, zonder pit
- 2 el fijngesneden peterselie
- Turks brood
- zout en versgemalen zwarte peper
Zeeuwse mosselen op Turkse wijze
Ingrediƫnten (2 personen):- grote wok met deksel of hapjespan
- 1 kg mosselen
- 1 ui
- 1 aubergine
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el gemalen komijn
- 1 bakje kerstomaatjes
- 1 blik kikkererwten (+/- 200 g), uitgelekt
- 3 el gemengde olijven, zonder pit
- 2 el fijngesneden peterselie
- Turks brood
- zout en versgemalen zwarte peper
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Snij de ui in halve ringen en de aubergine in stukjes van ca.1,5 cm. Snij de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in de wok en roerbak de ui, aubergine, knoflook en komijn 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg de mosselen en de kerstomaatjes toe en verhit op hoog vuur afgedekt 6-8 minuten of tot alle schelpen open zijn. Voeg de uitgelekte kikkererwten en olijven toe en roerbak nog 1 minuut.
- Breng de mosselen op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Serveer met Turks brood.
Variatietip: Vervang de komijn eens door ras al hanout, een Arabische kruidenmix.