Mosselsalade
Ingrediënten (4 personen):- 1 biologische sinaasappel
- 1 el tomatenpuree
- 3 el mosselvocht
- 1 el sherry- of witte wijnazijn
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 2 el olijfolie
- 100 g gekookte mosselen
- 6 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 bosuitje, in ringetjes
Mosselsalade
Ingrediënten (4 personen):- 1 biologische sinaasappel
- 1 el tomatenpuree
- 3 el mosselvocht
- 1 el sherry- of witte wijnazijn
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 2 el olijfolie
- 100 g gekookte mosselen
- 6 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 bosuitje, in ringetjes
Stap voor stap voorbereiden:
- Snijd van de sinaasappel een stuk oranje schil van 4 cm lang en snijd dit in flinterdunne reepjes.
- Klop in een kom tomatenpuree met mosselvocht, azijn, sinaasappelschilletjes, tijmblaadjes, wat zout en versgemalen peper en olijfolie tot een dressing.
- Schep de mosselen met tomaatjes en bosuitjes erdoor.
- Laat de salade zeker 1 uur op een koele plaats intrekken.
- Serveer de mosselsalade in een mooi schaaltje met prikkertjes erbij.
*Gebruik hiervoor ingevroren mosselvocht van een vorige mosselmaaltijd. Of vervang het mosselvocht hier door visbouillon.