Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselsalade

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 biologische sinaasappel
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el mosselvocht
  • 1 el sherry- of witte wijnazijn
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 100 g gekookte mosselen
  • 6 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • Tapas
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Tapas, Tapas
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselsalade

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 biologische sinaasappel
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el mosselvocht
  • 1 el sherry- of witte wijnazijn
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 100 g gekookte mosselen
  • 6 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  1. Snijd van de sinaasappel een stuk oranje schil van 4 cm lang en snijd dit in flinterdunne reepjes.
  2. Klop in een kom tomatenpuree met mosselvocht, azijn, sinaasappelschilletjes, tijmblaadjes, wat zout en versgemalen peper en olijfolie tot een dressing.
  3. Schep de mosselen met tomaatjes en bosuitjes erdoor.
  4. Laat de salade zeker 1 uur op een koele plaats intrekken.
  5. Serveer de mosselsalade in een mooi schaaltje met prikkertjes erbij.

*Gebruik hiervoor ingevroren mosselvocht van een vorige mosselmaaltijd. Of vervang het mosselvocht hier door visbouillon.