Mediterrane spaghetti
Ingrediënten (2 personen):- 500 g mosselen
- 150 g spaghetti
- 2 el olijfolie
- ½-1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 100 ml droge witte wijn
- 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
Mediterrane spaghetti
Ingrediënten (2 personen):- 500 g mosselen
- 150 g spaghetti
- 2 el olijfolie
- ½-1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 100 ml droge witte wijn
- 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
Stap voor stap voorbereiden:
- Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de rode peper en de knoflook 1 min. Voeg de mosselen toe. Schenk de wijn in de pan. Bak de mosselen 5 min. of tot alle schelpen openstaan. Giet de spaghetti af. Meng met de peterselie en peper naar smaak door de mosselen. Schep in 2 (pasta)borden. Lekker met een salade van rucola, kers-tomaatjes en geroosterde pijnboompitten.
- Bak voor 4 personen 1 kg mosselen in 2 ruime koekenpannen, zodat de schelpen de ruimte hebben om open te gaan.