Mosselen met spitskool, veenbessen, mosterd, appel en zeekraal
Ingrediënten (4 personen):- 3 kg Zeeuwse mosselen
- 4 dl cider
- 1 ui
- ¼ spitskool of witte kool
- 80 g gedroogde veenbessen
- 1 koffielepel zachte mosterd
- 2 el ingekookte room
- 2 appelen
- ¼ citroen
- 50 g zeekraal
- aluminiumfolie of papillotten/braadzakken
Mosselen met spitskool, veenbessen, mosterd, appel en zeekraal
Ingrediënten (4 personen):- 3 kg Zeeuwse mosselen
- 4 dl cider
- 1 ui
- ¼ spitskool of witte kool
- 80 g gedroogde veenbessen
- 1 koffielepel zachte mosterd
- 2 el ingekookte room
- 2 appelen
- ¼ citroen
- 50 g zeekraal
- aluminiumfolie of papillotten/braadzakken
Stap voor stap voorbereiden:
-
Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
-
Snij de ui en de spitskool fijn. Snij de appelen – zonder te schillen – in mooie kleine blokjes.
-
Vul de papillot: mosselen, ui, spitskool, gedroogde veenbessen, appel en zeekraal.
-
Bevochtig met de ingekookte room, zachte mosterd, cider en enkele druppels citroensap.
-
Kruid af met gemalen peper.
-
Vouw vervolgens de papillotten dicht en leg ze gedurende 6 à 8 minuten op een warme barbecue van 220°C.
-
Je kan de papillotten ook klaarmaken in de oven. Verwarm de oven voor op 220°C en zet de papillotten er een vijftiental minuten in.
-
Als de mosselen openstaan, zijn ze klaar. Serveer op een bord, met een lekkere cider erbij!