Zarzuela with mussels
Ingredients (1 person):- 500 g mosselen
- 600 g visfilet, bijv. kabeljauw of heek, in stukken
- 3 el bloem
- 1 buisje saffraan (à 0,05 g)
- 1 el amandelschaafsel
- 5 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 groene paprika, in repen
- 4 tomaten, in stukken
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 100 ml (Spaanse) rode wijn
- 3 el platte peterselie, grof gehakt
- 1 stokbrood
Zarzuela with mussels
Ingredients (1 person):- 500 g mosselen
- 600 g visfilet, bijv. kabeljauw of heek, in stukken
- 3 el bloem
- 1 buisje saffraan (à 0,05 g)
- 1 el amandelschaafsel
- 5 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 groene paprika, in repen
- 4 tomaten, in stukken
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 100 ml (Spaanse) rode wijn
- 3 el platte peterselie, grof gehakt
- 1 stokbrood
Preparing step by step:
- Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Bestrooi de visfilet met zout en peper en haal ze door de bloem. Week de saffraan in 2 el warm water. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
- Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de visfilet aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en leg apart.
- Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika en de tomaten 4 min. mee. Schep de tomatenpuree, de wijn en de saffraan met het weekvocht erdoor.
- Leg de vis en de mosselen in de saus. Leg een deksel op de pan (of dek de pan af met een royaal vel aluminiumfolie) en verwarm de zarzuela zo’n 8 min., of tot alle schelpen open staan. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de zarzuela met het amandelschaafsel en de peterselie. Serveer met het stokbrood.Tip Lekker met een tomatensalade met ui, partjes ei en mayonaise.