Thailändische Muschelpfanne
Zutaten (1 Person):- 2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
- 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
- 1 klontje hoeveboter
- 100 ml droge witte wijn
- 250 ml kokosmelk
- 2 à 3 limoenblaadjes (in zijn geheel)
- 1 stengel citroengras (in zijn geheel)
- 5 cm gemberwortel (grof gesneden)
- 1 chilipeper
- 2 el groene currypasta
- sap van 1 limoen
- 1 handje fijngesnipperde koriander
Thailändische Muschelpfanne
Zutaten (1 Person):- 2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
- 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
- 1 klontje hoeveboter
- 100 ml droge witte wijn
- 250 ml kokosmelk
- 2 à 3 limoenblaadjes (in zijn geheel)
- 1 stengel citroengras (in zijn geheel)
- 5 cm gemberwortel (grof gesneden)
- 1 chilipeper
- 2 el groene currypasta
- sap van 1 limoen
- 1 handje fijngesnipperde koriander
Schritt für Schritt vorbereiten:
-
Vul de mosselpot onderaan met de boter, selder en de uien.
-
Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, kokosmelk, limoenblaadjes, citroengras, gemberwortel, chilipeper en groene currypasta toe.
-
Zet de pot op een heet vuur.
-
Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen.
-
Check na 5 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
-
Werk af met fijngesnipperde koriander en limoensap.